Bij het kopen van een huis zijn er veel aspecten waar consumenten opletten. Vaak is de tuin een belangrijk aspect bij het kopen van een huis. Is de tuin groot genoeg? Krijg ik genoeg zon op mijn tuin? Kan ik lekker genieten in de tuin? Wanneer je een grote tuin hebt biedt dit veel mogelijkheden. Zo kan er voor gekozen worden om een uitbouw te realiseren aan de achterzijde van het huis. Hierdoor heb je meer woonoppervlak maar je levert wel een stukje tuin in. Als de tuin de ruimte hiervoor biedt kan dit een goede oplossing zijn wanneer je een groter huis wil. In dit artikel worden 5 voordelen behandeld wanneer je kiest voor een uitbouw. 

Meer woonruimte

Als je een huis koopt is deze vaak nog niet helemaal zoals je in je hoofd had. Het huis verbouwen is dan een optie om het naar eigen smaak te maken. Het realiseren van een uitbouw zorgt gelijk voor meer woonruimte. De oppervlaktes van je woning worden groter. Het nadeel hiervan is dat er een stuk oppervlakte in de tuin verdwijnt. Als je tuin groot genoeg is, is dit geen enkel probleem. Een uitbouw of tuinkamer zorgt ervoor dat jij lekker overdekt in de tuin kan zitten. 

De woning wordt meer waard

Omdat je woning groter wordt, wordt deze op papier meer waard. Door de uitbouw heb je extra leefruimte gecreëerd. Dit heeft meer waarde dan het stuk oppervlak in de tuin. Vaak zijn de kosten van een uitbouw te verwaarlozen tegenover de extra waarde die gecreëerd wordt voor het huis. Hierdoor is een uitbouw vaak een goede investering en heb je meer plezier van je woning. 

Langer wonen in je huidige wonen

Wellicht moet je even sparen voordat je een verbouwing kunt doen of beslis je pas na een paar jaar dat je een uitbouw wil realiseren. Omdat het altijd al kriebelde in je achterhoofd om een mooie serre achter het huis te hebben of in een groter had willen wonen kan een uitbouw een goede uitkomst zijn. Het is namelijk goedkoper dan het kopen van een grotere woning. Zo kun jij langer blijven wonen in het huis wat je al een aantal jaar je thuis noemt. Hierdoor haal je meer plezier uit je bestaande woning. 

Meer natuurlijk licht

Vaak worden uitbouws gemaakt van glas of grote glazen deuren achter. Hierdoor creëer je meer natuurlijke lichtinval. Dit geeft het gevoel alsof de woning groter is en je hebt een warme kamer wanneer de zon erop schijnt. Hierdoor kun je lekker in de uitbouw genieten van het weer, ook wanneer het waait.

Goed te financieren

Een uitbouw is vaak goed te financieren. Je kan namelijk vaak je hypotheek ophogen voor de extra lening. Hierdoor zal je een X bedrag per maand extra moeten aflossen. De bank wil vaak wel zo’n investering aangaan omdat de woning ook meer waard wordt waardoor ze dus extra onderpand hebben.