Elektrische fietsen zie je overal. Natuurlijk heb je die in allerlei soorten en maten en je hebt ze ook met verschillende motoren. De fiets in opkomst is de elektrische fiets middenmotor. Deze fiets zie je steeds vaker in ons straatbeeld verschijnen. Het grootste voordeel van deze motor is dat het de fiets aandrijft op de ketting en niet op het wiel. Met andere worden: niet het wiel wordt voortgestuwd, maar de ketting. Dat geeft een veel natuurlijker gevoel bij het fietsen want dat is dan ook waar de kracht, de voortstuwing vandaan komt. Omdat de motor in het midden zit, heeft de fiets ook een stabielere wegligging. Dat is zeker handig als je een kind mee wilt nemen achterop of voorop. Omdat de motor niet op de banden stuwt, kun je zelf de banden plakken mochten die lek zijn. Bij andere motors is dat een onmogelijke opgave. Kortom: de elektrische fiets met middenmotor heeft veel voordelen.

Elektrische fiets middenmotor: krachtig

Die krachtige motor heeft wel een enkel nadeel: de ketting slijt wat sneller dan bij andere motoren die niet op de ketting stuwen. En soms kan de middenmotor wat meer lawaai maken dan je misschien lief is. Maar deze nadelen wegen niet op tegen al de voordelen van deze populaire fiets. Fietsen met middenmotor zijn er ook weer in diverse typen en ook met verschillende merkmotoren. Het is belangrijk om uit te zoeken welke fiets met welke motor bij je past. Maak dus altijd een proefrit, als het kan op meerdere fietsen zodat je goed het verschil kan voelen. Net zoals bij andere elektrische fietsen is het belangrijk om je bij de elektrische fiets met middenmotor goed te laten informeren over de actieradius van de motor. Hoever kan je ermee fietsen? Je moet dus uitzoeken waarvoor je de fiets allemaal wilt gaan gebruiken. Zijn het korte stadsritten of lange toertochten? Of beiden?

Kies verstandig

Laat je niet verleiden door mooi uitziende modellen of leuke kleurtjes. De fiets moet vooral praktisch bruikbaar zijn. Overleg dus goed met de verkoper over wat je kan verwachten van de fiets die je op het oog hebt. Ben je tevreden en is de aankoop gedaan dan kun je op pad. Je zult al snel merken waarom de elektrische fiets middenmotor zo populair is. Je hebt er enorm veel fietsplezier van en het fietsen is een makkie, zelfs tegenwind. Dus stap op die fiets en geniet ervan.