Een gehoorapparaat is tegenwoordig bijna een gadget om te hebben. Zelfs mensen zonder gehoorproblemen willen een gehoorapparaat in het oor. Want deze gadget, die in niets meer lijkt op de opvallende apparaten die mensen vroeger droegen, heeft allerlei leuke en handige applicaties die je ook als je prima hoort, goed kan gebruiken. De meest opvallende is toch wel het vertaalsysteem dat voor jou een zin, gesproken in een andere taal, automatisch vertaalt. Geen rare spraakverwarringen meer in het buitenland. Ook handig is dat via je smartphone de gesproken tekst wordt uitgeschreven zodat je zeker weet dat je iemand echt goed hebt gehoord.  Het hoortoestel kan aangesloten worden op diezelfde smartphone waardoor je noga allerlei andere handige zaken met elkaar kunt koppelen. Klinkt dat allemaal erg futuristisch? Nee, de huidige gehoorapparaten bieden dit allemaal en dat maakt jouw leven, ook als je niet meer zo goed hoort, een stuk eenvoudiger.

Gehoorapparaat in het oor: niet te zien

Maar de belangrijkste ontwikkeling voor veel mensen zijn niet al die handige applicaties. Nee, het is het feit dat het gehoorapparaat in het oor bijna niet meer te zien is. De apparaatjes worden steeds kleiner en dus steeds onzichtbaarder. En dat is voor veel mensen echt een uitkomst. Want niemand loopt nu eenmaal graag te koop met het feit dat je iets niet meer zo goed hoort. Bovendien, puur uit esthetisch oogpunt: het staat ook niet zo fraai. Maar die tijd is voorbij. Om die reden is het belangrijk niet te lang rond te blijven lopen met afnemend gehoor. Dat zorgt immers voor veel misverstanden. Als je gehoor afneemt heb je de neiging  je terug te trekken uit het sociale leven omdat je het allemaal niet meer zo goed kan volgen. Je bent bang een flater te slaan of om iets te zeggen wat al gezegd is, maar door jou niet verstaan is. Gehoorproblemen hebben een negatief effect op de kwaliteit van leven terwijl er meestal veel aan te doen is.

Ga voor kwaliteit

Dus aarzel niet en ga langs bij de audicien of laat hem thuis komen. Bekijk samen welk gehoorapparaat het beste bij je past. En kies voor de gein ook een paar van die leuke gadgets erbij uit want voor je het weet kan je al niet meer zonder. Een gehoorapparaat is niet iets om je voor te schamen. Het is een ontzette handig hulpmiddel dat helemaal met zijn tijd is meegegaan. Dus doe het gehoorapparaat in het oor en doe weer mee.