Led is de toekomst van verlichting, dat moge duidelijk zien. De vraag is nu alleen nog waar je je leds haalt en in welke vorm. Als het gaat om led buiten is een led strip werkelijk een uitkomst. De lange streng bevat genoeg diodes om efficiënt een ruimte te verlichten. In dit geval was het voor een buitenproject. Mijn vader had voor een feestje een serie partytenten die verlicht moesten worden. Online gingen we dus browsen.

Zoeken

In de eerste instantie was de vraag wat voor verlichting we moesten gebruiken. We dachten in de eerste instantie aan bouwlampen om licht te werpen op de tenten waardoor ze indirect licht zouden creëren binnen. Maar toen we het nieuwe stretchdoek uitprobeerde bleek dit niet te werken met de stof. Na een test met gloeilampen vonden we de sfeer wel mooi maar werd het te warm in de tent. Het nadeel van de grote tent is dat de warmte nergens naartoe kan. Het was tijd voor een andere aanpak. We gingen wat rondkijken en besefte dat we niet meer om led heen kunnen. Het was dus zaak om te gaan experimenteren.

Led

We hebben toen een aantal led producten gekocht via Ledstrip-specialist.nl. Dit werkt uitstekend, alleen was het ietwat fel. Het was nog te vroeg om de kabels te beschilderen. Uiteindelijk gebruikte we de led strip met een afdekking van doek. Dit gaf goed indirect licht. Deze was ook dimbaar waardoor het licht wat minder kil was.

Uitbreiden

Met onze nieuwe vondst zijn we meteen breed gaan inslaan. We hebben zo een achthonderd meter led strip ingeslagen en meteen begonnen met het stikken van de stof. Het lastige was om op zo een klein oppervlak het klittenband goed te krijgen. Met dat stikwerk hebben we langer gezeten dan bedoeld

Gaat niet door

Uiteindelijk, jammer genoeg, ging het niet door. Het feest was ingepland voor vandaag, maar dat kan niet meer. We hebben in ieder geval de spullen om goede feesten te geven als de lockdown voorbij is. Tot die tijd is het nu maar vooral genieten van werk goed gedaan met die stikkingen. IK hoop wel dat het snel voorbij is, want de kosten tikken wel gewoon door. Ik snap natuurlijk dat het gaat om mensenlevens, maar dat betekent niet dat iemand aan het eind van dag de zak met de kat in handen heeft. De aanvraag loopt nu al, dus ik hoop dat we op tijd het binnenkrijgen om alles te overbruggen.