Als u in Istanbul bent is het absoluut niet ingewikkeld om een leuk origineel en uniek cadeau te vinden voor de mensen waar u van houdt.. Turkse thee voor theeliefhebbers, Turkse zwarte zeep voor de schoonheidsbewuste vrouw, of Turkse kruiden voor iemand die graag kookt. Als al het andere faalt, kun je altijd het heerlijke Turkse fruit kopen dat bij bijna iedereen in de smaak valt.

Beste souvenirs/gadgets

Lees verder voor meer opties. Dit artikel bevat een aantal hele leuke souvenirs met informatie over prijzen en waar ze te koop zijn inbegrepen. Turkse thee, lokaal bekend als çay, is een integraal onderdeel van de Turkse cultuur. Door de geschiedenis heen werd dit aan gasten geserveerd als een handelsmerk van de Turkse gastvrijheid.

De originele Turkse thee is een variant van zwarte thee en wordt zonder melk geconsumeerd. Het wordt traditioneel bereid in een speciale ketel, een çaydanlık genoemd. In de loop der jaren zijn variaties van kruidenthee populair geworden in Turkije, vooral onder toeristen.

Je vindt deze theeën verkocht in terpen naast kruiden manden bij de Turkse bazaars. Populaire smaken zijn appel, rozenbottel, lindebloem, granaatappel en hibiscus. Net als de kruiden, kunt u de thee vacuüm laten verpakken door de leveranciers voor eenvoudiger gebruik.

Turks fruit

Het is moeilijk om niet te kwijlen over Turks fruit (lokum), een zoete delicatesse gemaakt van zetmeel en suiker waaraan noten of fruit zijn toegevoegd. Populaire smaken zijn pistache, rozenwater, kaneel, sinaasappel en citroen. Deze zoete hapjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en smaken, maar elk belooft een heerlijke en mooie traktatie te zijn. Vraag de verkopers naar de ingrediënten, omdat sommige smaken, zoals de buffelcrème, gemakkelijk bederven, zodat ze niet geschikt zijn om mee te nemen op een lange reis.

Ben je verliefd geworden op de schoonheid van Iznik-tegels? Je kunt deze kunstwerken niet mee naar huis nemen, maar je kunt zeker een stuk Iznik-keramiek kopen om je tijd in Istanbul te herinneren. Hoewel het verboden is om antieke Iznik-keramiek uit Turkije te halen, kun je moderne versies kopen die even mooi zijn. Kies uit verschillende items zoals borden, kommen en vazen. De leveranciers wikkelen ze altijd in noppenfolie voor een betere en veiligere afhandeling, vooral wanneer u op reis bent. Als u bulk koopt, verzenden sommige leveranciers de artikelen voor u. Wanneer u echt iets moois wilt laten verzenden naar Nederland kunt u ook een Marokkaanse poef bestellen. Dit is natuurlijk wel een stukje ingewikkelder maar ideaal als je een meubelstuk aan uw woonkamer wilt toevoegen dat u aan Turkije herinnert.

Even iets heel anders

Naast de prachtige souveniers kan je ook kiezen voor een totaal ander leuk cadeatje, zoals een krultang of een steampod 3.0