Wil je een Nintendo DS kopen? Dan maak je de juiste keuze. Het is het perfecte portaal om Pokemon DS games via te spelen. Voor wie nog niet bekend is met Pokémon, een korte uitleg.

Pokémon

Pokémon is een wereldwijde hit. Sterker nog, als intellectueel eigendom is Pokémon de best verdienende. Het verslaat voor die positie Star Wars met marge. Iets dat zo populair is doet dus iets goed. Het begon allemaal met de spellen. Maar velen kennen Pokémon via de televisieshow die er naar gemaakt werd. Maar de spellen hebben dus de wereld veroverd. Waarom?

JRPG

JRPG, oftewel Japanse Rolspel games, was een florerend genre voordat Pokémon uitkwam. Hier komen hits als Final Fantasy die de kar trekken. Daar speelde je met een kleine cast karakters die zich door een verhaal werkt. Pokémon zag hier een gat in de formule. Sommige Final Fantasy karakters konden namelijk monsters vangen die ze tegenkwamen. Vervolgens konden ze die vrijlaten in een gevecht om schade aan te richten. Daarmee was een idee geboren. In plaats van dat je sommige monsters kan vangen en die één keer kan gebruiken kun je ook alle monsters vangen en blijven gebruiken. Monsters die je in je zak kan steken. Pocket Monsters. Pokémon.

Meer factoren

Een sterk concept, maar een die incompleet is. Wat namelijk ook een extreem belangrijke factor was was de schattigheid van de beestjes. Je ging meteen om ze geven als je ze zag. Bovendien kon je ze een naam geven. En als een echt JRPG karakter konden ze ook niveaus krijgen en groeien. Zo werd de Pokémon een spannende mix tussen vette actie en liefdevolle verzorging. Deze mix was onverslaanbaar.

En nu jij

Pokémon is dus niet alleen een tof spel maar ook een belangrijk stukje gamegeschiedenis. Als echte gadget liefhebber wil je daar natuurlijk ook deel van uitmaken en dit meemaken. Ik waarschuw je wel alvast, Pokémon kan ontzettend verslavend zijn. Als je eenmaal bezig bent is het bijna onmogelijk om het weer weg te leggen. Als je het weet weg te leggen is het bovendien verleidelijk om meteen weer te gaan spelen. Ik raad iedereen aan om in hun leven in ieder geval één Pokémon spel te spelen. Het is een ervaring die je lang bijblijft en je vult met verhalen. Als je ooit een Tamagotchi fan was is dit nog beter. Als je ergens wilt instappen raad Pokémon Crystal aan omdat hier de formule body begon te krijgen. Bovendien is de regio mysterieus, wat de sfeer versterkt.