Een stralingspaneel in huis is veel minder opvallend dan een radiator. Een stralingspaneel kan namelijk zeer discreet geplaatst worden. Een regulier paneel heeft een witte afwerking, waardoor het, plat tegen de wand gehangen, bijna niet opvalt. Maar het kan nog subtieler: kies een stralingspaneel met een bijzondere afwerking. Bijvoorbeeld een mooie spiegel. Niemand zal dan zien dat daar de warmte vandaan komt! En wat denkt u van een stralingspaneel van glas? Dat kan gewoon doorzichtig glas zijn, maar u kunt er ook een afbeelding of foto op laten maken.

Infrarood verwarming door stralingspanelen is fijn!

En dat is niet alleen omdat u geen duidelijke verwarmingselementen hebt, maar vooral omdat de warmte van infrarood verwarming veel fijner aanvoelt dan de warmte van een reguliere radiator. Dit komt doordat infrarood verwarming, anders dan een radiator, niet de lucht maar de objecten in de ruimte verwarmt. Hierdoor gaat veel minder warmte verloren en heeft de verwarming ook geen last van tocht of trek naar boven. De objecten en mensen in de ruimte absorberen de warmte, die hierdoor altijd weldadig aan zal voelen.

Kies voor panelen aan het plafond!

Het grote voordeel van stralingspanelen is natuurlijk dat ze haast onzichtbaar in de ruimte geplaatst kunnen worden. Van plat tegen de muur, naar ingebouwd in een systeemplafond. Er is, na plaatsing, bijna niets van te zien, het enige verschil is dat u de warmte goed voelt. Zo heeft u geen "hindernissen" in huis. Geen extra leidingen en geen lelijke radiatoren. Ook is het geluid dat stralingspanelen geven minimaal. Waar een radiator nog wel eens gorgelt en tikt, is een stralingspaneel helemaal stil.

Waar kennen we infrarood verwarming nog meer van?

Wanneer u in het vroege voorjaar op een terras zit, ziet u waarschijnlijk veel oranjerode lichten aan de gevel van het etablissement. Dit zijn de terrasverwarmers, en ja, deze werken op infrarood licht. Ook bent u misschien bekend met een infrarood sauna, dan weet u ook dat deze flink wat warmte af kunnen geven, zonder dat de lucht "dik" voelt of dat u het benauwd krijgt. Infrarood verwarming wordt op deze manier aangeraden om stijve spieren en pijnlijke gewrichten te ontlasten. Anders dan bij een gewone sauna, die werkt op hitte en stoom, trekt de warmte van de infrarood verwarming uw hele lijf door. In een sauna gebeurt dat in den extreme, maar wanneer u stralingspanelen in huis plaatst, is het effect vergelijkbaar. Alleen wat minder intens. 

Vraag eens informatie op over de mogelijkheden, u zult versteld staan!