Tegenwoordig zijn er wel meer dan 10 verschillende soorten laptops beschikbaar op de markt. Elk jaar worden er nieuwere, sterke laptops geproduceerd. Elke soort laptop is gemaakt voor een ander doeleinde. Het ligt dus vooral aan waar de consument hem voor gaat gebruiken. Een hele sterke laptop om alleen maar tekst op te schrijven of af en toe op het internet te zitten is dus niet nodig. In dit artikel behandelen we aantal opties uit de laptop jungle. 

 

Notebook

Een notebook is eigenlijk de nieuwe benaming voor een ‘normale’ laptop. Laptops zijn door de jaren heen vooral dunner geworden en er zijn nieuwe types bijgekomen. Hierdoor is het woord laptop een verzamelnaam voor alle soorten laptops geworden en refereren we met een notebook naar een ‘gewone’ laptop. 

 

Ultrabook

De Ultrabook is eigenlijk de grote broer van de Notebook. De Ultrabook is dikker en is vaak krachtiger dan een Notebook. Een Ultrabook is vaak handig als werk laptop en is voor gebruikers die een krachtige laptop nodig hebben voor bijvoorbeeld zwaardere programma’s. 

 

Chromebook

Een Chromebook is een laptop ontwikkeld door Acer in samenwerking met Google. Een Chromebook draait op het nieuwe besturingssysteem Chrome OS. Dat houdt in dat programma’s die voor Windows en Mac zijn gemaakt niet werken op Chrome OS. Chromebook is een budgetlaptop en cloud based. Dat wil zeggen dat de laptop de voornaamste functie via de cloud gebruikt. Een Chromebook bezit dan ook niet een zware processor of videokaart. 

 

Netbook

Een Netbook is de laatste jaren steeds populairder geworden. Voor gebruikers die niet veel nodig hebben en geen zin hebben om een grote laptop elke dag mee te sjouwen is een Netbook ideaal. In weze is het een mini laptop. Een Netbook is ideaal als je geen zware programma’s hoeft te draaien, een klein scherm lekkerder vindt werken en is een stuk goedkoper dan een Notebook. 

 

Hybride laptop

Een Hybride laptop is een multi-veelzijdige laptop. Met een Hybride laptop kan je het scherm los koppelen van het toetsenbord waardoor je een tablet en een los toetsenbord krijgt. Zodra je het scherm weer koppelt aan het toetsenbord gaat het scherm weer in ‘laptopstand’. Het voornaamste verschil met een tablet is dat de processorkracht vele malen hoger ligt. Een hybride laptop doet niet onder aan een gewone laptop. 

Met zoveel keuzes is er voor iedere gebruiker wel een passende laptop te vinden. Dit is slechts een greep uit de soorten en type laptops die er hedendaags beschikbaar zijn. Kan je niet kiezen? Ga dan je eigen laptop samenstellen en maak een laptop naar wens met de specificaties die jij wil.