Category

Blog

31 juli 2020

De juiste dingen om op te letten bij het verlichten van een kantoor

De inrichting van een kantoor kan een best ingewikkeld process zijn. Natuurlijk zijn de grote lijnen redelijk straight forward. Je moet natuurlijk de juiste kantoorspullen hebben voor elk persoon die daar werkt, zodat zij comfortabel hun baan kunnen doen. Maar het zijn niet alleen de spullen die een grote rol spelen bij het inrichten en comfort, ook wat kleine settings, en de manier waarop jij deze spullen over het kantoor neerzet heeft een grote invloed. Zo heb je bijvoorbeeld de belichting die erg belangrijk is bij een kantoorbaan. Als je namelijk de hele dag lang voorovergebogen zit te staren naar een scherm of papiertje, is het belangrijk dat de verlichting juist is. Hier moet je dus opletten bij het inrichten van een kantoor ruimte. Maar wat is dan de juiste verlichting om te hebben in jouw kantoor, en hoe bepaal je dit?

Het bepalen van de juiste belichting

Dit is een process wat niet heel lastig is, maar wel eventjes wat tijd kost, en zeker de moeite waard is. Want natuurlijk is elk kantoor verschillend van elkaar, en ze hebben niet allemaal dezelfde verlichting nodig. Zo zijn er kantoren met een hele hoop natuurlijk licht. Hier zal de verlichting niet een heel groot probleem zijn, en krijg je het wel voor elkaar met gewoon wat simpele belichting voor de donkere momenten van de dag. Maar stel jouw kantoor heeft niet heel veel natuurlijke belichting, dan is het extreem belangrijk dat jij je goed verdiept in hoe je dat probleem kan oplossen met de juiste verlichting. Een hele goede optie hiervoor is Led verlichting, iets waar ik het over ga hebben in het volgende stukje. Natuurlijk zijn er ook andere opties, maar met Led kan het over het algemeen niet fout gaan.

De juiste verlichting voor elk kantoor

Natuurlijk kan het een stuk makkelijker, en kan je gewoon gaan voor een verlichting die goed werkt in elk kantoor. Ik heb het al eerder genoemd, ik heb het namelijk over Led verlichting. Er zijn vele soorten en maten waarin je led lampen kan aanschaffen, en allemaal hebben ze hun eigen voordelen. De meeste ervan zijn namelijk ook dimbaar, wat ze perfect maakt voor elke soort ruimte, en elk moment van de dag. Ook kan je led verlichting vrij goedkoop aanschaffen, en al helemaal als je grote hoeveelheden inkoopt. Ben je benieuwd naar de prijzen, kan je altijd een zakelijk LED offerte aanvragen. Zo weet je van te voren al hoeveel geld je kwijt gaat zijn bij het aanschaffen van de perfecte verlichting!

 

11 juni 2020

Ik ben meer bewust van mijn keuzes

In het afgelopen decennia is er veel gesproken over het veranderende klimaat en alle nadelige gevolgen daarvan. Meestal was de discussie niet positief ingestoken, maar werd er veel nadruk gelegd op alle mogelijke negatieve gevolgen. Over het veranderende klimaat zijn de meningen echter wel verdeeld. Sommigen vinden dat wij daar weinig invloed op hebben, maar ik ben van mening dat wij als aardbewoners wel degelijk invloed hebben op de planeet waar wij op leven. Dat begint al bij de kleine keuzes die wij dag in dag uit aan het maken zijn. Als iedereen voor zichzelf iets langer stil staat bij de keuzes die hij of zij maakt, kunnen wij al veel progressie boeken met het oog op een beter en groener milieu. Ik heb sinds dit jaar mijzelf voorgenomen om ook langer stil te staan bij de keuzes die ik maak en om meer keuzes te maken die een positieve invloed kunnen hebben op het milieu. Dat hoeven geen grote keuzes te zijn, maar je kunt al een positieve impact maken door je afval grotendeels te scheiden en door iets vaker de auto te laten staan en om vaker de fiets te pakken.

Meer gaan letten op mijn voeding en afvalscheiding

Veel kleine beetjes kunnen samen zorgen voor een grote impact. Een voorbeeld van een verandering is dat ik ben gaan letten op mijn voeding. Nu ben ik niet perse gezonder gaan leven, maar ben ik meer onderzoek gaan doen naar de afkomst van de producten die ik koop. Ik wil graag dat de producten die ik gebruik ook goed zijn voor zowel mens als dier. Ik kwam erachter dat ik eigenlijk veel meer at dan dat ik daadwerkelijk nodig had. Ook ben ik meer plantaardig voedsel gaan eten en ben ik minder vlees gaan kopen. Daarnaast ben ik mij ook meer bezig gaan houden met het scheiden van mijn afval. Ik heb geen drastische veranderingen doorgevoerd, maar mij bezig gehouden met de kleine dingen. Een voorbeeld daarvan is dat ik al het plastic en al het natuurlijk afval ben gaan scheiden van mijn restafval. Ik ben begonnen met kleine stappen, zonder dat het mij veel tijd en moeite is gaan kosten.

Minder vaak met de auto

De uitstoot van CO2 is ook een veelbesproken onderwerp. Zelf maakte ik mij daar ook schuldig aan. Ik pakte elke dag de auto, zonder daar al te veel over na te denken. Naast dat het mij relatief meer geld kost, is het ook niet bepaald goed voor het milieu. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een fiets, zodat ik minder vaak de auto hoef te pakken. Na online even gezocht te hebben, ben ik uitgekomen bij tweedehands fietsen in Utrecht. Het zijn mooie fietsen voor een betaalbare prijs en dat was precies waar ik naar op zoek was.

3 juni 2020

Elke dag andere stropdassen dragen? Het kan!

In dit artikel lees je precies op welke wijze je nou elke dag kunt genieten van een andere stropdas. Dit hoeft zeker niet alleen te zijn voor mensen die geld hebben. Ook de normale man kan gemakkelijk een garderobe maken waarbij je vrijwel elke dag van de week een andere stropdas kan dragen. Hoe je dit precies doet lees je natuurlijk in de volgende stukjes van dit artikel. Verder lees je ook over op welke manier je het beste kan shoppen voor stropdassen. Kortom, alles wat je moet weten om elke dag nieuwe stropdassen te dragen vind je in deze nieuwe blog.

 

Elke dag nieuwe stropdassen: hoe doe ik dit?

Het spreek misschien een beetje voor zich maar als je elke dag nieuwe stropdassen dragen wil moet je ook veel stropdassen in huis hebben. Belangrijk hierin is om te onthouden dat je zorgt dat de stropdassen behoorlijk van elkaar verschillen. Op deze manier valt het namelijk ook wat meer op. Ten tweede moet je kijken naar minder dure varianten als je het niet zo breed hebt. Dit hoeft helemaal niet te betekenen dat het ook minder van kwaliteit is. Wanneer je goed onderzoek doet naar welke merken of winkels goede kwaliteit producten leveren kun je zeer goedkoop kwaliteit aanschaffen. Zorg dat je minimaal 7 verschillende stropdassen hebt. Natuurlijk zitten er 7 dagen in de week dus je kan op deze manier elke dag een andere stropdas dragen. Probeer echter nog meer dan 7 stropdassen te kopen. Het kan namelijk ook een beetje saai zijn om elke week met dezelfde reeks stropdassen te gaan. Wanneer je er eentje of twee bijneemt kun je al snel veel meer combineren. Op deze manier lijkt het voor anderen zelfs zo dat je nooit hetzelfde twee keer draagt.

 

Waar koop je de alledaagse stropdas?

Wanneer je gaat kijken voor stropdassen zijn er natuurlijk heel veel verschillende aanbieders. Persoonlijk zou ik dan wel eerder gaan voor een speciaalzaak. Een winkel die van alles verkoopt heeft vaak te maken met een oppervlakkige kennis met betrekking tot stropdassen. Hou hier dus zeker rekening mee. Een alternatief is dat je kijkt naar online kledingzaken die zich specialiseren in formele kleding. hoewel de focus hierin ook vrij breed is kan een winkel met formele kleding wel beter advies geven over stropdassen dan een winkel die van alles verkoopt. Mijn stropdassen koop ik vrijwel altijd online en ik ben er tot nu toe altijd tevreden over geweest.

29 mei 2020

Leuke cadeautjes om te geven!

Als u in Istanbul bent is het absoluut niet ingewikkeld om een leuk origineel en uniek cadeau te vinden voor de mensen waar u van houdt.. Turkse thee voor theeliefhebbers, Turkse zwarte zeep voor de schoonheidsbewuste vrouw, of Turkse kruiden voor iemand die graag kookt. Als al het andere faalt, kun je altijd het heerlijke Turkse fruit kopen dat bij bijna iedereen in de smaak valt.

Beste souvenirs/gadgets

Lees verder voor meer opties. Dit artikel bevat een aantal hele leuke souvenirs met informatie over prijzen en waar ze te koop zijn inbegrepen. Turkse thee, lokaal bekend als çay, is een integraal onderdeel van de Turkse cultuur. Door de geschiedenis heen werd dit aan gasten geserveerd als een handelsmerk van de Turkse gastvrijheid.

De originele Turkse thee is een variant van zwarte thee en wordt zonder melk geconsumeerd. Het wordt traditioneel bereid in een speciale ketel, een çaydanlık genoemd. In de loop der jaren zijn variaties van kruidenthee populair geworden in Turkije, vooral onder toeristen.

Je vindt deze theeën verkocht in terpen naast kruiden manden bij de Turkse bazaars. Populaire smaken zijn appel, rozenbottel, lindebloem, granaatappel en hibiscus. Net als de kruiden, kunt u de thee vacuüm laten verpakken door de leveranciers voor eenvoudiger gebruik.

Turks fruit

Het is moeilijk om niet te kwijlen over Turks fruit (lokum), een zoete delicatesse gemaakt van zetmeel en suiker waaraan noten of fruit zijn toegevoegd. Populaire smaken zijn pistache, rozenwater, kaneel, sinaasappel en citroen. Deze zoete hapjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en smaken, maar elk belooft een heerlijke en mooie traktatie te zijn. Vraag de verkopers naar de ingrediënten, omdat sommige smaken, zoals de buffelcrème, gemakkelijk bederven, zodat ze niet geschikt zijn om mee te nemen op een lange reis.

Ben je verliefd geworden op de schoonheid van Iznik-tegels? Je kunt deze kunstwerken niet mee naar huis nemen, maar je kunt zeker een stuk Iznik-keramiek kopen om je tijd in Istanbul te herinneren. Hoewel het verboden is om antieke Iznik-keramiek uit Turkije te halen, kun je moderne versies kopen die even mooi zijn. Kies uit verschillende items zoals borden, kommen en vazen. De leveranciers wikkelen ze altijd in noppenfolie voor een betere en veiligere afhandeling, vooral wanneer u op reis bent. Als u bulk koopt, verzenden sommige leveranciers de artikelen voor u. Wanneer u echt iets moois wilt laten verzenden naar Nederland kunt u ook een Marokkaanse poef bestellen. Dit is natuurlijk wel een stukje ingewikkelder maar ideaal als je een meubelstuk aan uw woonkamer wilt toevoegen dat u aan Turkije herinnert.

Even iets heel anders

Naast de prachtige souveniers kan je ook kiezen voor een totaal ander leuk cadeatje, zoals een krultang of een steampod 3.0

26 mei 2020

5 voordelen van een uitbouw

Bij het kopen van een huis zijn er veel aspecten waar consumenten opletten. Vaak is de tuin een belangrijk aspect bij het kopen van een huis. Is de tuin groot genoeg? Krijg ik genoeg zon op mijn tuin? Kan ik lekker genieten in de tuin? Wanneer je een grote tuin hebt biedt dit veel mogelijkheden. Zo kan er voor gekozen worden om een uitbouw te realiseren aan de achterzijde van het huis. Hierdoor heb je meer woonoppervlak maar je levert wel een stukje tuin in. Als de tuin de ruimte hiervoor biedt kan dit een goede oplossing zijn wanneer je een groter huis wil. In dit artikel worden 5 voordelen behandeld wanneer je kiest voor een uitbouw. 

Meer woonruimte

Als je een huis koopt is deze vaak nog niet helemaal zoals je in je hoofd had. Het huis verbouwen is dan een optie om het naar eigen smaak te maken. Het realiseren van een uitbouw zorgt gelijk voor meer woonruimte. De oppervlaktes van je woning worden groter. Het nadeel hiervan is dat er een stuk oppervlakte in de tuin verdwijnt. Als je tuin groot genoeg is, is dit geen enkel probleem. Een uitbouw of tuinkamer zorgt ervoor dat jij lekker overdekt in de tuin kan zitten. 

De woning wordt meer waard

Omdat je woning groter wordt, wordt deze op papier meer waard. Door de uitbouw heb je extra leefruimte gecreëerd. Dit heeft meer waarde dan het stuk oppervlak in de tuin. Vaak zijn de kosten van een uitbouw te verwaarlozen tegenover de extra waarde die gecreëerd wordt voor het huis. Hierdoor is een uitbouw vaak een goede investering en heb je meer plezier van je woning. 

Langer wonen in je huidige wonen

Wellicht moet je even sparen voordat je een verbouwing kunt doen of beslis je pas na een paar jaar dat je een uitbouw wil realiseren. Omdat het altijd al kriebelde in je achterhoofd om een mooie serre achter het huis te hebben of in een groter had willen wonen kan een uitbouw een goede uitkomst zijn. Het is namelijk goedkoper dan het kopen van een grotere woning. Zo kun jij langer blijven wonen in het huis wat je al een aantal jaar je thuis noemt. Hierdoor haal je meer plezier uit je bestaande woning. 

Meer natuurlijk licht

Vaak worden uitbouws gemaakt van glas of grote glazen deuren achter. Hierdoor creëer je meer natuurlijke lichtinval. Dit geeft het gevoel alsof de woning groter is en je hebt een warme kamer wanneer de zon erop schijnt. Hierdoor kun je lekker in de uitbouw genieten van het weer, ook wanneer het waait.

Goed te financieren

Een uitbouw is vaak goed te financieren. Je kan namelijk vaak je hypotheek ophogen voor de extra lening. Hierdoor zal je een X bedrag per maand extra moeten aflossen. De bank wil vaak wel zo’n investering aangaan omdat de woning ook meer waard wordt waardoor ze dus extra onderpand hebben. 

30 april 2020

Displayports

Laatst had ik een displayport nodig. Of beter gezegd ik had er een heleboel nodig. We moesten de voorraad op werk aanvullen en het was dus online shoppen geblazen. Het was een te klein iets om via een echt zakelijk kanaal te doen, het was gewoon prijs vergelijken. Maar hoe werk je je nou door zo iets heen.

Kies

Het is een simpele prijsvergelijking toch? Niet altijd. De vraag is bij zo een zoektocht of je product homogeen of heterogeen is. Wanneer deze homogeen is dan kan je gaan googelen. Maar hoe zoek je goed? Het is belangrijk om verschillende zoektermen uit te proberen. Probeer in het hoofd te kruipen van een verkoper. Wanneer je alleen om prijs geef als verkoper, wat zeg je dan over het product. Welke specificaties geef je op en welke niet. Wat vermeld je en wat niet. Over het algemeen vind je vrij snel wat je zoekt. Wat echter kan helpen in je zoektoch is de Google Chrome extensie GInfinity. Wat deze voor je doet is dat deze automatisch de pagina voor je opent in Google als je beneden bent aangekomen. Hiermee kan je door middel van naar beneden scrollen wel tot pagina 33 gaan. Vervolgens kan je de hotkey Ctrl + F gebruiken om te zoeken naar “€”. Veel partijen die op prijs concurreren zetten maar al te graag hun prijs in de beschrijving. Zo kan je een zoekwoord goed vergelijken. Maar wat als deze anders is?

Heterogeniteit

Wanneer je verschillende producten hebt of verschillende specificaties moet afwegen op basis van prijs is Googelen vaak niet de juiste weg. Zelf gebruik ik hier het programma Parsehub voor. Deze stelt je in staat om te webscrapen. Wat deze software voor je doet is dat je een website kiest, elementen op die website selecteert en welke elementen daarbij horen. De software heeft dan zelf al snel door dat welke elementen je wilt hebben. deze kan je met oefening in 3 minuten opzetten en dan los laten op een site met een groot assortiment. Wat er dan vervolgens uitkomt is het complete aanbod van de website met alle specificaties en de prijs keuring in een Excelsheet. Vanaf daar kan je gemakkelijk vergelijkingen maken over wat een bepaalde spec kost en of die upgrade het waard is voor je. Voor je eigen shopping is dit handig als je iets duurs gaat kopen als een televisie. Voor intern is het handig omdat je meteen een rapportje erbij hebt.

 

30 april 2020

Stijlvolle cadeau tips

Cadeaus uitzoeken is en blijft lastig. Elk jaar wil je met iets leuks komen en niet een cadeau geven wat standaard is of een ieder al geeft. Met deze tips kan je kiezen uit stijlvolle cadeau’s voor hem om het dit jaar extra bijzonder te maken.

Omdraaibare riem 

Een riem kopen is niet altijd een eenvoudige keuze. Je hebt namelijk verschillende lengtematen en verschillende kleuren. Een zwarte riem doet het altijd goed maar waarschijnlijk heeft de jarige job al een zwarte riem in zijn kast liggen. Met een omdraaibare riem heb je twee keuzes. Je kan de riem namelijk omdraaien zodat je de ene dag een zwarte riem heb en de andere dag bijvoorbeeld een cognac kleur riem. Deze riem is in meerdere kleuren verkrijgbaar en verschillende lengtematen. Is de riem te lang? Dan kan deze altijd nog eenvoudig een stuk worden ingekort. Door de gesp los te maken en stuk van de riem af te snijden, kan de riem op elke gewenste lengte worden gemaakt. Het is dan ook slim om bij voorbaat een iets langere riem te kopen omdat je hem dan altijd nog kan inkorten. 

Kleur op de enkels

Een stijlvolle man draagt geen standaard witte of zwarte sokken meer. De tijd van wit en zwart is voorbij. Echte modieuze mannen dragen kleurrijke sokken die opvallen! Stoere printjes en felle kleuren die niet alleen mooi zijn voor het oog maar ook nog eens lekker zitten. Met de meest uit eenlopende designs is er voor een ieder wel een passend printje. 

Een stoere strik

Niet alleen de sokken zijn tegenwoordig een felle kleurtjes verkrijgbaar. Ook de strikjes bij een net pak mogen tegenwoordig opvallen. Een stijlvol detail wanneer je een stoere strik hebt met een print erop. Een beetje opvallen mag want zeg nou zelf, een stijlvolle man mag ook een beetje opvallen. Door de strik te combineren met een zakdoek met dezelfde print geef jij jouw pak een coole en gedurfde uitstraling. Daarnaast zorgen de positieve reacties voor een betere sfeer. 

Sjaals met stijl

Om je outfit ook buiten de deur compleet te maken is een stijlvolle sjaal natuurlijk onmisbaar. Een stoere print of een elegante geblokte sjaal doet het altijd goed. Naast dat een sjaal je nek waar houdt is het vaak de finishing touch op je outfit. Gebreide sjaals met print of two tone kleuren combinatie zorgen ervoor dat ook buiten de deur kleuren op je outfit opvallen. Zo heb je een aantal cadeautips voor de moderne man om weer goed voor de dag te komen.

30 april 2020

Welke soorten laptops zijn er te koop?

Tegenwoordig zijn er wel meer dan 10 verschillende soorten laptops beschikbaar op de markt. Elk jaar worden er nieuwere, sterke laptops geproduceerd. Elke soort laptop is gemaakt voor een ander doeleinde. Het ligt dus vooral aan waar de consument hem voor gaat gebruiken. Een hele sterke laptop om alleen maar tekst op te schrijven of af en toe op het internet te zitten is dus niet nodig. In dit artikel behandelen we aantal opties uit de laptop jungle. 

 

Notebook

Een notebook is eigenlijk de nieuwe benaming voor een ‘normale’ laptop. Laptops zijn door de jaren heen vooral dunner geworden en er zijn nieuwe types bijgekomen. Hierdoor is het woord laptop een verzamelnaam voor alle soorten laptops geworden en refereren we met een notebook naar een ‘gewone’ laptop. 

 

Ultrabook

De Ultrabook is eigenlijk de grote broer van de Notebook. De Ultrabook is dikker en is vaak krachtiger dan een Notebook. Een Ultrabook is vaak handig als werk laptop en is voor gebruikers die een krachtige laptop nodig hebben voor bijvoorbeeld zwaardere programma’s. 

 

Chromebook

Een Chromebook is een laptop ontwikkeld door Acer in samenwerking met Google. Een Chromebook draait op het nieuwe besturingssysteem Chrome OS. Dat houdt in dat programma’s die voor Windows en Mac zijn gemaakt niet werken op Chrome OS. Chromebook is een budgetlaptop en cloud based. Dat wil zeggen dat de laptop de voornaamste functie via de cloud gebruikt. Een Chromebook bezit dan ook niet een zware processor of videokaart. 

 

Netbook

Een Netbook is de laatste jaren steeds populairder geworden. Voor gebruikers die niet veel nodig hebben en geen zin hebben om een grote laptop elke dag mee te sjouwen is een Netbook ideaal. In weze is het een mini laptop. Een Netbook is ideaal als je geen zware programma’s hoeft te draaien, een klein scherm lekkerder vindt werken en is een stuk goedkoper dan een Notebook. 

 

Hybride laptop

Een Hybride laptop is een multi-veelzijdige laptop. Met een Hybride laptop kan je het scherm los koppelen van het toetsenbord waardoor je een tablet en een los toetsenbord krijgt. Zodra je het scherm weer koppelt aan het toetsenbord gaat het scherm weer in ‘laptopstand’. Het voornaamste verschil met een tablet is dat de processorkracht vele malen hoger ligt. Een hybride laptop doet niet onder aan een gewone laptop. 

Met zoveel keuzes is er voor iedere gebruiker wel een passende laptop te vinden. Dit is slechts een greep uit de soorten en type laptops die er hedendaags beschikbaar zijn. Kan je niet kiezen? Ga dan je eigen laptop samenstellen en maak een laptop naar wens met de specificaties die jij wil.

21 april 2020

Lees hier alles over het huren van een mobiele bar

Afgelopen week ben ik naar een ontzettend leuk feest geweest dat werd gegeven door vrienden van mij. Er waren leuke mensen, goede muziek, iedereen zag er feestelijk uit en ook was er een mobiele bar gehuurd! Ik kon aan iedereen merken dat ze het een ontzettend leuke avond vonden, mede doordat er een mobiele cocktailbar was gehuurd. Hierdoor had het feest eigenlijk alle benodigdheden voor een geweldige avond. Zelf ben ik erg enthousiast over de mobiele bar en tot voor kort wist ik eigenlijk niet dat het zo makkelijk was om deze te huren. Er is een aantal voordelen aan het huren van een mobiele cocktailbar welke ik graag voor je opnoem! Zo kun je zelf bekijken wat je ervan vindt en misschien de overweging maken een mobiele bar voor jouw eigen feestje te huren!

Een mobiele bar voor jouw gasten

Als eerste is een mobiele bar natuurlijk ontzettend leuk en biedt het iets extra’s voor jouw gasten. Vaak kun je namelijk personeel erbij huren waardoor jouw gasten optimaal worden verzorgd, dat scheelt jou ook weer lopen! Daarbij heb ik gezien wat alle mogelijkheden zijn van een mobiele cocktailbar. Zo kun je bijvoorbeeld het thema van de bar aan laten sluiten op jouw feest, kun je zelf de verschillende smaken samenstellen en ook biedt het veel vermaak voor jouw gasten. Ik heb dit concept trouwens niet alleen teruggezien op feestjes van mijn vrienden, ook op zakelijke evenementen en congressen kan dit concept uitkomst bieden! Zo waarderen ook zakelijke relaties het enorm als je je best voor hen doet, misschien kun je dit eens afwegen voor de volgende bijeenkomst? Voordeel van een mobiele bar is dat jij de bar op elke gewenste plek neer kunt zetten, zo kan er dus altijd rekening gehouden worden met jouw specifieke situatie!

Een mobiele cocktailbar is gemakkelijk te huren

Vaak kun je een mobiele cocktailbar gewoon bij jouw woning of bedrijf laten bezorgen. Zo bespaar je jezelf de moeite om een bar op te halen en daarbij kunnen ook de dranken vaak worden bijgeleverd. Bij Shake It bijvoorbeeld kun je heel makkelijk voor een totaalconcept kiezen waarbij aan alles wordt gedacht. Ideaal toch? Nu ik dit meegemaakt heb op een feest van vrienden van mij zit ik eraan te denken om dit ook aan mijn eigen werkgever voor te stellen. Ik denk dat onze klanten en relaties het eerstvolgende feest enorm zullen waarderen op het moment dat ze gebruik kunnen maken van een mobiele bar. Natuurlijk kun je jouw evenement helemaal inrichten zoals jij dat wil, maar ik hoop dat je met bovenstaande tips een goed beeld heb gekregen van de mogelijkheden! Ga wel altijd in gesprek met de verhuurder, zo kan hij of zij jouw wensen aanhoren en ervoor zorgen dat jij een prachtig evenement neer kan zetten!

20 april 2020

Pimp je tuin met deze leuke interieur tips

Wil jij deze zomer optimaal genieten van je tuin? Let dan goed op en lees hieronder onze leukste interieur tips voor in jouw tuin! Van meubels tot DIY-accessoires en van de mooiste planten tot de leukste gadgets!

Gadgets in je achtertuin

Tuin gashaard

Een gashaard in de tuin zorgt voor de optimale sfeer bij je zithoekje in de tuin. De gashaard zorgt ervoor dat je geen hout hoeft te verzamelen en dat het vuurtje niet zal gaan roken. Dit is zowel voor jezelf als voor je buren heel erg fijn. Geen stinkende kleren en de buren hoeven de ramen niet telkens te sluiten.

Robot grasmaaier

Geen zin of tijd om je eigen gazon te grasmaaien? Schaf dan een robot grasmaaier aan. De grasmaaier vindt zijn eigen weg en zorgt zo voor een mooi gemaaid gazonnetje. De grasmaaier moet de eerste keer alleen even juist ingesteld worden en zal dan zijn eigen weg vinden waardoor jij er geen omkijk meer naar hebt.

Meubel in je tuin

Voor in je tuin kan je verschillende meubels neerzetten. Denk bijvoorbeeld aan de trendy steigerhouten banken of de hangstoelen. Daarnaast is er een nieuwe trend opkomend, de stijl van Regisseursstoelen. Een Regisseursstoel brengt een prachtige stijl met zich mee. Door de verschillende structuren en kleuren kan je helemaal naar smaakt jouw eigen Regisseursstoel uitkiezen.

Hangstoel

Een hangstoel in de tuin is gemaakt om even helemaal tot rust te komen! Kruip lekker in de zachte kussens en schommel rustig met een boek, film of serie! De hangstoel kan je overal neerzetten, wat ervoor zorgt dat de stoel nooit in de weg staat en makkelijk te verplaatsen is. De hangstoel is vaak ook te kopen als twee persoons stoel, waardoor je met z’n tweeën kan genieten!

DIY in de tuin

DIY staat voor “do it yourself” dit betekent dus dat je je eigen voorwerpen maakt en in elkaar knutselt. Hierbij kan je denken aan tafeltjes die je zelf maakt door middel van planken, hout of zelfs van staal. Je kan er helemaal je eigen stijl eraan geven. Je kan ook zelf kiezen voor een bepaalde afwerking. Wil je het een beetje speels en robuust? Schuur het hout dan je niet te veel op en maakt het niet te precies. Wil je juist dat het heel strak en netjes eruitziet? Schuur alles dan helemaal op, en zaag op de millimeter precies. Dit is soms lastig aangezien je hiervoor wel het juiste gereedschap voor nodig hebt.

13 april 2020

Dit is ideaal voor artiesten en bands

Door de getroffen maatregelen om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan zijn concerten en andere evenementen geschrapt van de agenda. Voor de hele zomer zijn zeker alle evenementen afgezegd. Dat is heel erg balen voor alle feestgangers, maar het is juist ook enorm balen voor alle artiesten, bands en organisatoren. Toch moeten we in deze periode met zijn allen blijven doorzetten en toch proberen om positief te blijven. We hebben nu samen genoeg tijd om andere initiatieven te ondernemen en om concepten te bedenken en uit te werken. Gelukkig zijn er ook al de eerste initiatieven in het leven geroepen. Zelf probeer ik ook creatief mee te denken aan een mogelijke oplossing.

Heerlijk in de open lucht

Er zijn veel evenementen die in een overdekte ruimte worden georganiseerd, maar er zijn ook ontzettend veel evenementen die voor in de buitenlucht worden georganiseerd. In de buitenlucht is het ook meer mogelijk om voldoende afstand van elkaar te houden. Hoewel bij een evenement wel minder bezoekers aanwezig kunnen zijn, moet er toch wel iets mogelijk zijn voor kleinere groeperingen. Zo zou je bijvoorbeeld een buitenpodium kunnen huren voor een locatie die daar groot genoeg voor is. Daarbij moet je wel rekening houden met de verschillende richtlijnen en regels. Maar ik ben van mening dat een evenement wel degelijk mogelijk is voor een beperkte groep waarbij men genoeg afstand van elkaar houdt.

Denk ook aan de entertainers

Ook voor alle artiesten en bands is dit nu een lastige tijd. Alle geplande optredens zijn gecanceled en het is nog steeds niet zeker wanneer zij weer het podium op kunnen. Ook voor hen zou een buitenpodium een mogelijke oplossing kunnen zijn. Zo kunnen zij alsnog voor een selectieve kleine groep een show geven. Het optreden zouden ze ook kunnen filmen of livestreamen zodat de rest van hun publiek mee kan kijken. Op deze creatieve manier kun je in deze periode er toch nog het beste van maken. Toch blijft het anders dan normaal en zouden ze liever willen optreden voor een groot publiek. Hopelijk is dat binnenkort ook weer mogelijk.

Reparaties

Techniek kan wel eens stuk gaan. Dit is natuurlijk vervelend, maar gelukkig kan het in de meeste gevallen ook weer in elkaar gezet worden! Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen wat betreft reparaties? Bekijk onze luxonos.nl voor meer informatie!

5 april 2020

Led in de tent

Led is de toekomst van verlichting, dat moge duidelijk zien. De vraag is nu alleen nog waar je je leds haalt en in welke vorm. Als het gaat om led buiten is een led strip werkelijk een uitkomst. De lange streng bevat genoeg diodes om efficiënt een ruimte te verlichten. In dit geval was het voor een buitenproject. Mijn vader had voor een feestje een serie partytenten die verlicht moesten worden. Online gingen we dus browsen.

Zoeken

In de eerste instantie was de vraag wat voor verlichting we moesten gebruiken. We dachten in de eerste instantie aan bouwlampen om licht te werpen op de tenten waardoor ze indirect licht zouden creëren binnen. Maar toen we het nieuwe stretchdoek uitprobeerde bleek dit niet te werken met de stof. Na een test met gloeilampen vonden we de sfeer wel mooi maar werd het te warm in de tent. Het nadeel van de grote tent is dat de warmte nergens naartoe kan. Het was tijd voor een andere aanpak. We gingen wat rondkijken en besefte dat we niet meer om led heen kunnen. Het was dus zaak om te gaan experimenteren.

Led

We hebben toen een aantal led producten gekocht via Ledstrip-specialist.nl. Dit werkt uitstekend, alleen was het ietwat fel. Het was nog te vroeg om de kabels te beschilderen. Uiteindelijk gebruikte we de led strip met een afdekking van doek. Dit gaf goed indirect licht. Deze was ook dimbaar waardoor het licht wat minder kil was.

Uitbreiden

Met onze nieuwe vondst zijn we meteen breed gaan inslaan. We hebben zo een achthonderd meter led strip ingeslagen en meteen begonnen met het stikken van de stof. Het lastige was om op zo een klein oppervlak het klittenband goed te krijgen. Met dat stikwerk hebben we langer gezeten dan bedoeld

Gaat niet door

Uiteindelijk, jammer genoeg, ging het niet door. Het feest was ingepland voor vandaag, maar dat kan niet meer. We hebben in ieder geval de spullen om goede feesten te geven als de lockdown voorbij is. Tot die tijd is het nu maar vooral genieten van werk goed gedaan met die stikkingen. IK hoop wel dat het snel voorbij is, want de kosten tikken wel gewoon door. Ik snap natuurlijk dat het gaat om mensenlevens, maar dat betekent niet dat iemand aan het eind van dag de zak met de kat in handen heeft. De aanvraag loopt nu al, dus ik hoop dat we op tijd het binnenkrijgen om alles te overbruggen.